Klubbturnering på internet

Nu börjar vi med klubbturneringar på internet. Man måste inte vara medlem i klubben för att vara med och spela våra klubbturneringar på nätet (Men man får självklart gärna bli det).

Vi kommer att spela på chess.com. Oskarshamns schacksällskap har numera en egen klubbsida på chess.com. För att vara med behöver först du registrera dig som medlem på chess.com och sedan bli medlem i vår klubbsida.

På vår klubbsida kan vi organisera våra egna turneringar och prata med varandra via sidans chat.

Det kostar ingenting att bli medlem på chess.com. När du är medlem där kan du spela hur mycket du vill. Det finns också ett betalmedlemskap som tillgång till extra material. Det räcker med ett gratiskonto för att kunna bli medlem i vår klubbsida.

Det finns tre olika typer av turneringar vi kommer att göra.

  1. Kortare blixt (eller snabb-turneringar) som blir färdiga på en kväll.
  2. En snabbschacks-turnering med två partier i veckan och som håller på under en längre period.
  3. Om det finns intresse kan man också spela i lagturneringar.

Vi kommer att köra en test-turnering på tisdag 28 april klockan 19:00. Vi kommer att spela 5 ronder med 5 minuter plus 5 sekunder extra per drag. För att vara med och spela behöver du bli medlem i vår klubbsida och sedan anmäla dig till turneringen strax före klockan 19:00.

Om du tycker att detta verkar roligt är du välkommen att bli medlem i vår klubbsida. Berätta sedan gärna för Magnus Spång vilken typ av turneringar du skulle vilja vara med och spela i.

Du får gärna berätta för andra om denna möjlighet att spela schack. Tänk om vi tillsammans skulle kunna få nya personer att bli intresserade av vår klubb genom detta!

Vår klubbsida administreras av Magnus Spång som på chess.com kallar sig för Ponticulus. Om du undrar något så är det bara att fråga.
magnus.spang@gmail.com
076 – 135 77 78