Ny termin

Nu drar vi igång höstterminen.

Detta är ett förslag. Om någon har förslag på andra aktiviteter och/eller tävlingar så får man gärna tala om det.

För att kunna planera höstens aktiviteter på schackklubben är det dags att anmäla sig. Sista anmälningsdag till Höstturneringen är onsdagen den 24 augusti.

Följande aktiviteter planerar vi för:

Terminsupptakt
Torsdag 1 september spelar vi en blixtturnering.

Höstturnering A.
En turnering med långpartier. Betänketiden kommer att vara 90 minuter plus 30 sekunder per drag. Antalet ronder kommer att bero på antalet deltagare. Den som vill vara med i Höstturneringen MÅSTE anmäla sig senast 24 augusti. Tävlingen kommer att ELO-registreras. Första ronden planeras till 8 september.

Höstturnering B
En turnering med halvlång betänketid. Betänketiden kommer att vara 30 minuter plus 10 sekunder per drag. Antalet ronder kommer att bero på antalet deltagare. Den som vill vara med i Höstturneringen MÅSTE anmäla sig senast 24 augusti. Tävlingen kommer att ELO-registreras. Första ronden planeras till 8 september.

Fluxkuppen
De torsdagar det inte är Höstturnering kommer vi spela Fluxkuppen. En snabbschacksturnering med tidshandikapp. Varje omgång blir en egen turnering samtidigt som det också finns en totalställning.

Schackkurs för nybörjare
6 veckor med undervisning på nybörjarnivå. Kursen är för alla åldrar men kommer inte vara barnanpassad. För de som vill fortsätta kommer det att bli en fyraveckors Prova På-turnering efteråt. Mer information kommer att finnas på hemsidan. Bjud gärna in personer ni känner att vara med på detta. Vi börjar den 15 september klockan 18:30.

Schackträning
Träning för alla intresserade. Vi kommer att använda ett material som heter Stegmetoden. Det blir korta föreläsningar och mycket träning. Varje deltagare får ett eget arbetshäfte på lagom svårighetsgrad. Häftena kostar 65 kronor för vuxna och är gratis för alla barn och ungdomar. Tanken är att ha en lektion varje gång det är Höstturnering klass B. Den kortare betänketiden gör att man hinner både ett tävlingsparti och en lektion samma kväll.
Ni som vill vara med på schackträning får gärna tala om det så snart som möjligt. Man får också gärna komma en torsdag och testa materialet så snart som möjligt. Om man gör det är det lättare för oss att veta vilka olika nivåer på arbetshäften vi ska köpa in.

Klubbmästerskap i snabbschack
Preliminärt spelas klubbmästerskapet i snabbschack lördagen den 1 oktober klockan 10:00. Betänketiden blir 10 minuter plus 5 sekunder per drag, Tävlingen kommer att ELO-registreras. Det blir priser i alla åldersklasser.

Klubbmästerskap i blixtschack
Preliminärt spelas klubbmästerskapet i blixtschack torsdagen den 15 december. Betänketiden blir 3 minuter plus 2 sekunder per drag. Tävlingen kommer att ELO-registreras. Det blir priser i alla åldersklasser.

ANMÄLAN
Anmälan till höstturneringen senast onsdagen den 24 augusti.

Ni som vill vara med schackskola behöver också tala om det senast torsdagen den 25 augusti så att vi vet om intresset finns och kan köpa in arbetshäften.

Självklart kan man alltid komma till klubben och bara spela lite med andra som kommer dit.

Anmälan och frågor till Magnus Spång
magnus.spang@gmail.com
076 – 135 77 78